Bowling Pin

Bowling Pins is een discipline in de schietsport waarbij een schutter zes bowling pin kegels tegen de tijd omver moet schieten op een afstand van 15 meter. Dit doet men vijf keer. Voor iedere bowling pin die omver wordt geschoten, krijg je één punt. Vijf keer op zes pins schieten kan dus leiden tot maximaal 30 punten. Ingeval schutters een gelijk aantal punten op 30 behalen, zal de geregistreerde tijd de doorslag geven in de ranking.

Alhoewel deze discipline hoofdzakelijk gaat om het zoveel mogelijk raken van de bowling pins, gaat er toch enige tijdsdruk mee gemoeid. Zo zal een wapen in de standaard categorie binnen 12 seconden de zes pins moeten proberen raken. Alle pins die buiten deze tijd worden getroffen, tellen niet mee. Voor een wapen in de open categorie zal de maximum tijd slechts 9 seconden bedragen. Nieuw sinds een aantal jaren is dat er ook met het karabijn in 9mm kan deelgenomen worden. In dat geval beschik je over slechts 6 seconden voor zes pins.

Wanneer wordt er Bowling Pins geschoten?

De oefentijden voor Bowling Pins zijn de eerste woensdagavond van de maand om 19u00. Dan kan er vrij (mits naleving van de veiligheidsregels) getraind worden door leden.

De tweede zondagnamiddag van de maand organiseren we telkens de clubwedstrijden om 13u00. De trainingen en clubwedstrijden vinden steeds plaats op de 25 meter baan.